2009. december 26., szombat

Felüdítő nem-karácsonyi poszt

Ha már harmadnap halászlé/lazacfilé+rozmaringos krumpli kombóval fekszel és húsleves/pulykasült+lilakáposzta duóval ébredsz, mindezt pezsgővel/fehér-,vörösborral/becherovka-val/whisky-vel leöblítve és egy kevés szaloncukorral/bejglivel/tiramisuval lefojtva; akkor biztosan tudod, hogy érzem magam (a menü fogásai tetszés szerint behelyettesíthetők az általad elfogyasztottakra). Szóval jóllakottan és nyugisan, amikor teljesen természetes állapot az elérhető közelségben lévő ajándékaid között buddháskodni. Nem akarom megzavarni ezt az idilli állapotot semmilyen felkavaró karácsonyi videóval vagy tolakodó ünnepi filmajánlóval, inkább nézegess jól sikerült film főcímekből kikapott kockákat a XX. és a XXI. századból vegyesen:






































Innen szemezgettem

2009. december 15., kedd

Állítólag hasonlítok Han Solóra...

John C. Reilly kulcsmondata a Boogie Nights-ból ihlethette ezen videó készítőjét az összemosásra. A pontot Leia hercegnő kapja a 28. másodpercnél.

2009. december 8., kedd

Isten éltessen Kim Basinger!

Egy hollywoodi filmcsillag korát éppen annyira nem illik firtatni, mint plasztikai műtéteinek számát, éppen ezért itt most legemlékezetesebb filmjeinek felidézésével szeretnénk boldog születésnapot kívánni Kim Basingernek!

Mert minden, magára valamit is adó színésznő szeretne egyszer Bond-lány lenni:


A filmtörténet talán legemlékezetesebb sztriptíz jelenete:


Remekül sikít is:


Egy (szinte) tökéletes film, az Oscar-díjas alakítással (és a ruhákkal, amikre a mai napi irígy vagyok):

2009. december 6., vasárnap

Amit a puskinos csizmácskába szeretnénk:

Jesse Eisenberg
Újkeletű kedvenc, korábban a Tintahal és bálnában találkozhattunk vele, még egyenes séróval, mostanság bongyor fürtökkel írtja a zombikat a mozikban. Addig is, amíg nem fogadható örökbe, lelkesen nézzünk Adventurelandet!


















Johnny Depp
Az örök, a megunhatatlan, az elnyűhetetlen, a csodálatos. Ráadásul ha most Közellenségeket nézünk bonuszként megkapjuk a nem kevésbé szemrevaló Christian Bale-t is.



















Nagy Ervin
Na vele legalább a helyrajzi szám stimmel. Ígéretes darab, többnyire vállalható filmekben találni meg csak. Goda Kriszta remekül ráérzett, tőle még azt is szeretnénk, ha mocskosul átverne (Kaméleon), addig meg arról ábrándozunk, milyen lehet a szekrénybe zárni (Pinprick).

















Szabó Simon
Nem csak azért, mert valószínűleg a komplett spártai sereg ellenében megvédhetne, hanem mert okos és szerethető filmet csinált nekünk Budapestről (Papírrepülők).

2009. december 1., kedd

Ajándék plakátok!!!

Ha beiratkoznál hozzánk, rendszeres kölcsönzőnk vagy, vásároltál nálunk vagy egyszerűen csak szeretnél egy ajándék filmplakátot, kérj egyet a tékástól! Ezek közül választhatsz: