2010. május 6., csütörtök

Tudomány és fantasztikum a Puskinban!

Megérkezett a Puskinba is friss megjelenésként Duncan Jones (David Bowie fia - ezt mindig hozzáteszem, könnyű lehet neki) sci-fi-drámája a Hold. A filmben egy asztronauta három éve bányássza a valamit a Holdon és küldi a Földre erőforrásnak ezzel megmentve a bolygót.A munka egyetlen hátránya, hogy egyedül van, de cserébe vagány járgányokkal járhatja a felszínt és nyilván a fizetés sem kicsi, szállása is páratlan, computer társa is akad. Az állás tehát szuper, mégis várja már a pillanatot bányászunk, hogy hazatérjen családjához, ám az egyik napon addig ás, míg véletlenül nem talál valamit, ami erősen változat a hozzáállásán. A film legalább olyan jó mint a plakátja, nem ok nélkül kapta meg a rendező a Bafta-díjat!



És itt még nem ért véget az egyszavas címmel rendelkező, moralizáló sci-fi-k sora, itt a Doboz is! Ebben a filmben a szereplők itt a bolygón zavarodnak össze mikor váratlanul kapnak egy dobozt piros gombbal a tetején és egy ajánlatot egy idegentől.
1 millió dollár gombnyomásra, cserébe viszont valaki meghal a világon. Naná, hogy megnyomja a főszereplő házaspár súlyos morális dilemma ide vagy oda, de a NASA mérnök férj és pedagógus feleség pénzköltés mámorával szemben mással kell, hogy szembesüljön. Idegenek keze lesz ebben a dologban, nemcsak valamiféle látványos házaló-ügynök trükk. A nem mindennapi mozi Richard Kelly munkája, neki köszönhetjük a Donnie Darko-t is, ami szintén kölcsönözhető a tékánkból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése