2010. augusztus 29., vasárnap

Terápia

Akármelyik időjárás jelentést nézzük nagyon úgy tűnik, hogy véget ért a nyár. Az emiatt érzett sokkot és keserűséget viszont csillapíthatjuk mesékkel, mondjuk japán animékkel. Izgalmasak és szórakoztatóak a gyerekek és a NAGY gyerekek számára is, nem mellesleg gyönyörűen megrajzoltak.

5431

Kezdjük a legismertebbel: Chihiro Szellemországban

Az Arany Medvével jutalmazott filmben egy kislány menti meg szüleit azzal, hogy egy gonosz boszorkány uralta fürdőház szolgálatába áll, ahova csodalények járnak.Hayao Miyazaki ( a műfaj egyik nagymestere) több filmje is megtalálható nálunk, bővebb leírások a képre kattintva:

A vándorló palota

A vadon hercegnője

Porco Rosso – A mesterpilóta

7626 4262 9153

Kiki – A boszorkányfutár

Totoro – A varázserdő titka

Laputa – Az égi palota

9154 9091 9045

9044Poszt apokaliptikus filmje a Nauszika – A szél harcosai

A történet ezer évvel a Hétnapos Tűz után játszódik, mikor a világ jóval barátságtalanabb a túlélőkhöz: fák által termelt méreg a levegőben, hatalmas bogarak, csekély számú élhető terület, amelyet egyre jobban fenyeget a mérges növények terjedése.


9395

Az alma pedig nem esett messze a fájától: Hayao fia, Goro Miyazaki alkotása a Földtenger varázslója, amelyben Földtenger szigetvilágát az éhínség és egyéb csapások sújtják.A Ghibli Stúdió egyik legszórakoztatóbb meséje: PomPoko – A tanukik birodalma

A városok terjeszkedése már a Takaga-erdőt veszélyezteti, ami a nyestkutyák otthona. A nyestkutyáknak nincs más választása mint harcot hirdetni az építkezés ellen, még kész szerencse hogy ebben különleges képességük is segíti őket. A cél pedig halálra rémíteni a munkásokat, amíg fel nem adják az építkezést.


Innentől minimum 16-os karika:


A héten elhunyt animerendező Satoshi Kon műve a Paprika, amely egyfajta anime Eredet. A Tokiói keresztapák és Perfect Blue című alkotása is kölcsönözhető tőlünk, de utóbbit csak felnőtteknek ajánljuk. (nekik viszont nagyon)És ha már amúgy is vadabb anime-vizekre eveztünk akkor érdemes bepótolni/újranézni a steampunk Gőzfiú-t, a cyberpunk Akira-át és a Ghost in the shell-t, melyek az anime műfaj alapkövei.

楽しむ (Jó szórakozást!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése