2011. január 20., csütörtök

Első januári eresztés

Floria Sigismondi: The Runaways - A rocker csajok
Kristen Stewart és Dakota Fanning játssza Joan Jettet és Cherie Currie-t ebben a felnőtté válásról szóló zenés filmben, amely minden idők egyik legkorszakalkotóbb lányzenekara, a THE RUNAWAYS előtt állít emléket. A lányok Kim Fowley-nak (Michael Shannon) a befolyásos rock menedzsernek köszönhetően szinte pillanatok alatt érnek el zajos sikereket. A Dél-Kaliforniából származó csajokból csak úgy árad a nyers energia, ami által a zenekar viharos gyorsasággal szerez magának újabb és újabb rajongókat. Hamarosan minden lány olyan akar lenni, mint Joan, a banda rock’n’roll ütemre dobogó szíve vagy Cherie, a szuperszexi énekesnő, aki csábos külsejével egyszerre idézi meg David Bowie-t és Bridgette Bardot-t.

Paul W. S. Anderson: A kaptár - Túlvilág

Rég vége mindennek. A T-vírus elpusztította a világot, csak a végtelen kietlenség és az élőhalottak maradtak utána plusz néhány túlélő, aki egyre fogyó eséllyel küzd az életéért. Alice (Milla Jovovich) részben hibásnak érzi magát a vírus elszabadulásáért és mindent elkövet, hogy újabb túlélőket találjon a kiégett városok romjai között. Egy váratlan nyomot követve Los Angelesbe megy, mert ott talán létezik egy biztonságos körzet. Ám a hír csapda: a városban hemzsegnek az éhes élőhalottak, a nő és társai pedig kénytelenek összecsapni velük.


Luis Berdejo: A másik lány

Lélekpróbáló válása után az író John James (Kevin Costner) vidékre költözik kamasz lányával, Lousiával (Ivana Baquero) és fiával, Sammel. Egyik napon furcsa földhalmot fedeznek fel a közeli erdőben, és attól kezdve Lousia egyre különösebben, egyre rémisztőbben viselkedik. John arra kezd gyanakodni, hogy lányát ősi gonosz erő szállta meg. De vajon meddig megy el, hogy megmentse lányát, vajon képes-e szükség esetén végzetes döntést hozni?
A másik lány a világhírű bestselleríró, John Connolly novellájából készült vérfagyasztó thriller amelynek rendezője Luis Berdejo, a [Rec] című nagy sikerű spanyol horrorfilm írója.

Breck Eisner: A tébolyultak
Ogden Marsh lakóit egy megmagyarázhatatlan jelenség keríti hatalmába. A városlakók sorban áldozatául esnek annak az ismeretlen méregnek, melynek hatására egyik pillanatról a másikra vérengző gyilkosokká válnak. Azok az emberek, akik napokkal ezelőtt még csendes mindennapjaikat élték, most embertársaik vérére szomjaznak. Miközben Dutton seriff (Timothy Olyphant) és terhes felesége, Judy (Radha Mitchell) próbálnak értelmet találni az elharapódzó erőszakban, a várost kormányszervek zárják el a külvilágtól és senkit sem engednek se ki, se be – még az egészségeseket sem. A seriff maga köré gyűjti az utolsó túlélőket, és megpróbálkoznak a lehetetlennel: élve kijutni a városból. Breck Eisner rendezésében érkezik George A. Romero klasszikusának feszült izgalmakkal teli feldolgozása.

Mathieu Kassovitz: Babylon A.D.
A veteránból lett zsoldos Toorop (Vin Diesel) elvállalja, hogy gyönyörű Aurorát Oroszországból Amerikába kíséri. Arról azonban fogalma sincs, hogy a nő csak gazdatest. Egy olyan organizmus hordozója, amivel egy nagyhatalmú szektának világmegváltó tervei vannak. A kiégett katona kénytelen ráébredni, hogy nem csak a lány élete, de talán a világ sorsa is a kezében van.




Jay Roach: Gyógyegér vacsorára

Csak egyetlen dolog választja el Timet (Paul Rudd), a feltörekvő menedzsert, hogy végre révbe érjen a munkahelyén: meg kell találnia a tökéletes vendéget a főnöke havonta megrendezendő különleges vacsoraestjére, amely egyben egy verseny is, melyet az nyer meg, aki a legnagyobb bohóccal állít be. Szerencsére Tim megismerkedik Barry-vel (Steve Carell), a tökkelütött fickóval, aki azzal foglalkozik, hogy híres művészeti tárgyakat alkot újra kitömött egerek segítségével. Mikor a duó megjelenik a vacsorán, bizony kő kövön nem marad...


Dario Argento: Inferno - Pokol

„Én, Varelli, londoni építész találkoztam a Három Anyával és három házat építettem nekik. Egyet Rómában, egyet New Yorkban és egyet a németországi Freiburgban. Mire rádöbbentem az igazságra, már túl késő volt… Ők hárman házaikból könnyeket és sötétséget bocsátottak a világra. A Sötétség Anyja, aki hármuk közül a legfiatalabb és leggonoszabb, New Yorkban vette át az uralmat.” – szól az alkimista vallomása. Rose Elliot egy patinás New York-i házban bérel lakást és nyugtalanító érzések tartják hatalmukban. Levélben kér segítséget bátyjától, Marktól. Bár Mark sietve New York-ba érkezik, húgát olyan erők kerítették hatalmukba, amelyekkel szemben ember nem győzedelmeskedhet…
Dario Argento, a Horror Nagymesterének klasszikusa digitálisan felújított képpel és hanggal, valamint számos érdekes extra kíséretében kerül bemutatásra.

Peter Yates: Start két keréken

Peter Yates Oscar-díjas filmje nemcsak minden idők egyik legnagyszerűbb sportfilmje a kerékpáros életérzésről, hanem egy humoros, izgalmas, megható és felemelő történet egy amerikai kisváros fiataljairól. Ha fogalmad sincs, mi a fenét kezdj az érettségi után, ebből a filmből megtudhatod. Négy kisvárosi srác utolsó nyara ez a nagy döntés előtt, mihez is kezdjenek az életben. Dave-nek a kerékpározás a szenvedélye és minden áron a sportág világbajnoka szeretne lenni. Mivel a bicikli-világbajnokok általában olaszok, ezért minden áron ő is olasszá akar válni szülei legnagyobb elképedésére. Barátaival elhatározza, hogy beneveznek a környék legnagyobb kerékpárversenyére, hogy lealázzák az összes gimnázium nagyarcú versenyzőjét.

Nick Love: Törvénytelen
Anglia – London napjainkban. Az évek óta tartó munkáspárti bal-liberális kormányzás következtében egyre többen érzik úgy, hogy a központi hatalom gyengül, a törvények kijátszhatók, egyre jobban terjed a megtorlatlan korrupció és erőszak. Néhány sérelmet elszenvedett, magát védtelennek érző, teljesen hétköznapi ember elárulva érzi magát az állam, az igazságszolgáltatás által. Ebbe a kegyetlen világba tér vissza, hosszú évek katonáskodása után Irakból - a mára már teljesen kiégett – ejtőernyős zsoldos, Danny Bryant (Sean Bean) aki személyes sérelme által felnagyítva, megdöbbenve tapasztalja a változásokat. Bryant úgy érzi, kezébe kell vennie az igazságszolgáltatást. Segítségére van egy, a korrupciótól megcsömörlött nyomozó (Bob Hoskins) A törvényi igazságtalanság érzetétől vezérelve törvénytelen eszközökhöz folyamodnak és halálbrigádot alakítva elindulnak, hogy igazságot szolgáltassanak és visszaállítsák az egyensúlyt az általuk vélt jó és rossz között. Megtorlásaik egyre brutálisabbak, az erkölcsi vészcsengők már bennük is megszólaltak, de kiszállni nem lehet, hiszen a törvények értelmében ők a bűnözők. Az igazságügyi gépezet fogaskerekei, ha csikorogva is, de már beindultak….

Spike Lee: Utál a csaj
Jack Armstrong, az egykori boxoló fia, aki már a Harvardot végzett yuppie-k tipikus képviselője, egy a tőzsdére bevezetett multinacionális gyógyszergyár elnökhelyettes-biokémikusa. Cége az AIDS elleni vakcina elsőként való bevezetése érdekében nem riad vissza az illegális módszerektől, a kísérleti adatok manipulálásától, a valós eredmények visszatartásától. Egy tragikus haláleset kapcsán Armstrong rájön a cég felső vezetésének manipulációira, de abban nem hajlandó részt venni, és a felügyeleti szerveknél panaszt tesz. Pillanatokon belül elveszíti munkáját, bankszámláját letiltják. Szorult helyzetében mentőövként érkezik önjelölt üzletasszonnyá avanzsált, egykori menyasszonyának, a leszbikus körökben mozgó Fatimának szenzációs, ámbár nem túl etikus ötlete: a spermabankoktól idegenkedő, de gyermekre vágyó hölgyeknek kínáljanak emberközelibb megoldást.

Tom Dey: Marmaduke - A kutyakomédia
A család kicsi kutyája hatalmasra nőtt, mindenkinél erősebb és a legtöbbeknél makacsabb lett. Marmaduke, a játékos kedvű dán dog nyomát romok és káosz jelzi, meg sok nevetés. Amikor gazdái, Winslow-ék úgy döntenek, hogy Kaliforniába költöznek, Marmaduke elhatározza, hogy ő is új életet kezd: az új szomszédságban eljátssza a született falkavezért, csak hogy elnyerhesse a gyönyörű afgán agár, Jezebel szívét. De hősünk igazából nem harcra termett. Beletelik kis időbe, és sok őrült, izgalmas kalandba, míg rájön, hogy akár cicaszívvel is nagykutya lehet bárki, a lényeg, hogy vállalja önmagát…Az Alvin és a mókusok, a Garfield, a Dr. Dolittle, és a Marley meg én c. filmeket gyártó stúdió egy világszerte népszerű képregényből készítette el legújabb szórakoztató, az egész család számára kikapcsolódást ígérő kalandos kutyakomédiáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése