2009. november 20., péntek

Ez egy ködös írás

Gondolom mindenki úgy volt vele reggel, hogy kinézett az ablakon és konstatálta, hogy: semmi. Tejfehér ködfüggöny. Személy szerint én azon is csodálkozom, hogy az ablakunk alatt lévő áltisuli diákjai hogy találják meg egymást a sportpályán, de a hallottak alapján azt kell gondoljam, hogy hang alapján tájékozódnak. Rövid asszociációs gondolatsor után arra jutottam, hogy a következő filmek illenének ehhez a naphoz:



Egyébként a tehetséges rendező Fernando Meirelles további két filmje (Isten városa, Elszánt diplomata) is kikölcsönözhető a Puskinból és erősen ajánlott.
De, hogy ne feledkezzünk meg a természeti jelenség kissé félelmes arcáról sem, jöjjön három rendező ködre írt variációja:



John Carpenter 1980-as kísértetes, szellemhajós horrorja, avagy vannak amitől még az öreg tengeri medvék is félnek.



Rupert Wainwright 2005-s újragondolása Carpenter Ködéről, ahol pár dolog sajnos kissé mellécsúszik: a beépített romantikus szál kissé fals, a számítógép által gerjesztett köd nem éppen hihető.



Frank Darabont Stephen King művén alapuló 2007-s horrorjában a köd szintén egy kisvárost fenyeget, itt az emberek egy vegyesboltban rejtőznek el, ahol az emberekről hamar lefoszlik a civilizált viselkedés kényszere. Nem ismerős ez valahonnan?:)

Node, mindegyik film elérhető DVD-n a Puskinban, gyertek és borzongjatok. Szerintem gyalog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése