2009. november 13., péntek

God save the Queen!

Türelmetlenül várom Anton Corbijn Control-jának DVD megjelenését de nagyon úgy tűnik, hogy idén már ez nem fog megtörténni. Sajnos. Pedig Sam Riley mesteri átlényegülését Ian Curtis-é és a Joy Division zenekar kult fogalommá válását tökéletesen mutatja be:



Addig is, ha megmártóznál a '70-es, '80-as évek angolszász rockzenei hevületében és az ír forradalmi hangulatban, itt egy kis ízelítő a filmtárunkból:



Alan Parker The Commitments : a '80-as évek végén Észak-Dublinban pár srác kitörne a munkanélküliség csapdájából. Megoldás? Rockzenekar!



Neil Jordan Reggeli a Plútón: egy különös és szivárványszínű fiatalember útkeresése a '80-as évek Angliájában, sok zenével és még több illegális szerrel.



Paul Greengrass Véres vasárnap : kevesebb zene, de annál több forradalom. 1972. január 30 Észak-Írország, Derry város: a békés emberjogi tüntetést a brit katonák puskalövései zárják rövidre.

+1 buliajánlat: ha élőben átélnéd az autentikus brit folk-punk hangulatot, ott a helyed a hajón vasárnap, ahol a Levellers játszik:

http://www.a38.hu/?p=programok&id=1880

Download:
FLVMP43GP

2 megjegyzés:

  1. Bár csak kazettán jött ki, de a Velvet Goldmine is idesorolható sztem. (Christian Bale pofijának jót tett az idő..)

    VálaszTörlés
  2. igaz, igaz a felsorolás nem teljes de engedelmeddel kedves Névtelen már illesztem is be:)

    VálaszTörlés